Napi netapró kategóriák>>>
Google PageRank

A marketing

2010.03.27. 20:22 fabos-net

 

 

Ha Ön a piacon szeretne pénzt keresni, ismernie kell ezeket a kifejezéseket: marketing, online marketing, internet marketing,  a marketing, online marketing, marketing 4p, marketing 7p, direkt marketing, marketing-mix.

 

A marketing

A marketing egy olyan vállalati tevékenység, ami a vevők, vagy felhasználók igényeinek kielégítése érdekében elemzi a piacot, meghatározza az eladni kívánt termékeket és szolgáltatásokat, megismerteti azokat a fogyasztókkal, kialakítja az árakat, megszervezi az értékesítést és befolyásolja a vásárlókat.A marketing bizonyos értelemben a fogyasztói igényt is befolyásolja, új termékek bevezetésével.

A marketing tekinthető a vállalat egészére kiterjedő szemléletmódnak, amelynek megvalósítása a vállalati felső vezetés feladata. E szerint a vállalati résztevékenységek integrációjában a marketing szempontok dominálnak.

Marketing-mix

A marketingpolitika alapja a marketing-mix, melynek elemeit egymással összefüggésben  kell alkalmazni.  A marketing-mixet gyakran hívják még az elnevezés angol kezdőbetűiből alkotott "4P"-nek. A szolgáltatások esetében a 7P-t alkalmazzák. A " 7P" esetén a "4P" alkotóelemei kiegészülnek.

A marketing "4P" alkotóelemei a következők: product, price, place, promotion, azaz termék, ár, értékesítés és promóció.

A marketing"7P" alkotóelemei a következők:product, price, place, promotion, packaging, positioning, people, azaz termék, ár, értékesítés, promóció,  csomagolás, pozícionálás, emberek.

 Direkt marketing

Direkt marketing ( direct marketing) a bolt nélküli kiskereskedelem eszköze. Az értékesítés-ösztönzés formája, mely a személyes megszólítást, mint reklámeszközt felhasználva kapcsolatfelvételre törekszik a megcélzott személyekkel.

Elterjedt formája a multi level marketing. Itt a hálózat tagjai szereznek új eladókat, akik az ő irányításuk alatt dolgoznak. Napjainkban az internet marketing a leginkább kedvelt marketing eszköz.

Online marketing

Az online marketing leginkább az internet adta lehetőségeket használja ki.Az online marketing eszközei közül érdemes megemlíteni a következőket: Webanalitika, Keresőmarketing, Banner hirdetések, Link kampányok, E-mail-ek és Hírlevelek, Vírusmarketing, Partner programok, Blogok, Hírek RSS-ben, Fórum-ok.

A marketing guru Seth Godin szerint az online marketing nem egyszerűen a hagyományos (offline) marketing eszközök online alkalmazását jelenti, hanem minőségileg új tevékenységet takar.

 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing internet a online

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingterv.blog.hu/api/trackback/id/tr811873620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása