Napi netapró kategóriák>>>
Google PageRank

Online marketing

2010.04.29. 21:02 fabos-net

 

 

Az online marketing

 

Ha Ön a piacon szeretne pénzt keresni? Akkor ismernie kell az online marketing eszközeit is 
hagyományos marketing mellett.

A marketing guru Seth Godin szerint az online marketing nem egyszerűen az offline (hagyományos)  marketing eszközök online alkalmazását jelenti, hanem minőségileg új tevékenységet takar.

Online: élő; folyamatosan elérhető; folyamatosan kapcsolatban levő résztvevők.

Az online marketing profi használói leginkább az internet adta lehetőségekre építik marketing tevékenységüket. Ők az online marketing eszközei közül az állandó optimatizálás mellett a legtöbbet a következőket használják: Keresőmarketing, Banner hirdetések, Link kampányok, E-mail-ek és Hírlevelek, Vírusmarketing, Partner programok, Blogok, Fórum-ok.

Keresőmarketing az online marketing egy fajtája, ami eszközeivel egy weboldal láthatóságát akarja növelni a keresők találati oldalain.

Az online vírusmarketing a „magára hagyja” az üzenetet a fogyasztókkal. A kampány elindítását követően a virus marketernek egy idő után nem lesz lehetősége a kampány irányítására, befolyásolására.

Partnerprogramnak vagy affiliate marketingnek nevezzük azt az online módszert, amikor a hirdető vállalkozás a reklámjait a honlapjukon megjelenítő partnereknek a partnerek honlapjáról érkező vevők vagy látogatók után egy előre meghatározott mértékű jutalékot fizet.

 A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e.

A linkmarketig leegyszerűbb értelmezésben nézve, a weboldal tulajdonosa lehetővéteszi, hogy onnét egy hivatkozással  átlehessen lépni egy másik weboldalra. Ez kölcsönösség alapján nyer-nyer kapcsolat a lap tulajdonosok között. Gyors és hatékony marketing megoldás.

A banner felfogható egy reklámcsíknak, a weboldalakon  feltűnő helyen található reklám célú információ, mely rápillantva megragadja a képzeletet és kattintva elérhető a reklámozott szolgáltatás. (A jó banner nem néz ki bannernek.)
 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: blogok marketing fórum keresőmarketing vírusmarketing programok hirdetések és link banner online partner on line kampányok e mail ek hírlevelek

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingterv.blog.hu/api/trackback/id/tr151962873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása